Hydros Bvba

Over Hydros

logo

Hydros bvba werd opgericht in januari 1995 door André Demolder. André Demolder is afgestudeerd aan het HTIO te Oostende in de industriële chemie.

Na 19 jaar ervaring met de waterzuiveringsinstallatie van een voedingsbedrijf besliste André om de firma Hydros bvba op te richten en zich te richten op de opvolging van de waterzuiveringsinstallaties van kleine en middelgrote ondernemingen uit de voedingssector.


 

 

Hydros blijft prioriteit geven aan een goede opvolging van een zuiveringsinstallatie om optimale resultaten te kunnen bekomen, aangepast aan de wetgeving in verband met de lozingsnormen en met de laagste kost aan energie en investering voor het bedrijf.


Een moderne waterzuivering kan volledig geautomatiseerd werken en geregeld worden via een PLC-programma (gekoppeld aan een PC). Zo wordt het mogelijk om de zuivering vanop afstand op te volgen (remote controle). Op die manier kunnen er bij een sterk wisselende belasting van de zuiveringsinstallatie de nodige parameters vanop afstand worden aangepast. De opvolging gebeurt ook door middel van het nemen van monsters uit de zuivering. Zo kunnen we nagaan hoe zwaar de zuivering wordt belast (organische belasting van het inkomende water bepalen), hoeveel biomassa er gevormd werd (slibhoeveelheid bepalen), hoe zuiver het effluent is (door de bepaling van de parameters COD, totaal stikstof, fosfor, nitraten, nitrieten, zwevende stoffen…) en zo voort. Waar nodig wordt bijgestuurd.

Wanneer investeringen noodzakelijk blijken, dan kan Hydros adviseren welke oplossingen er mogelijk zijn en wie deze, indien mogelijk, aan de beste prijs - kwaliteitverhouding kan leveren.

Klik hier voor onze referenties

Wie zijn wij?

Barbara Six - Zaakvoerder

André Demolder - Medewerker


© 2014 Hydros Bvba